Snart sommar: Är det läge för en pool?

Jag och tjejen har länge funderat på om vi ska ta steget och bli poolägare eller inte…Örebro är vackert på alla sätt och vis, men det är inte direkt medelhavet. Jag har som sagt pratat med tjejen om det här och vi har vägt för och nackdelarna mot varandra.

  • det är härligt på sommaren
  • det höjer värdet på huset
  • vi kan inte använda den på vintern (så säsongen blir ganska kort)
  • det kostar en del att köpa (och hålla reda på)

När det kommer till just kostnaden har vi pratat lite fram och tillbaka om vi ska satsa på glasfiberpool eller om vi ska gjuta en pool. Pooler i glasfiber levereras som ett stycke så man behöver inte bygga/gjuta något själv. Det är ju skönt! Däremot verkar det (på de bilder jag har sett) som att en gjuten pool är lite lyxigare och snyggare. Problemet är bara att det kräver ett större jobb och det kostar också mer.

Jag trodde att man fick rotavdrag när man byggde en pool, men på rotavdragen.se stod det inte med. Man får tydligen bara rotavdrag om man reparerar en pool som man redan har. Däremot får man rotavdrag för att bygga en inomhuspool. Ni som har följt med här från början vet ju att jag hatar när det blåser och är kallt. En inomhuspool vore kanske perfekt för mig? Grannen här i Vintrosa har en pool i källaren som jag var och kikade på häromdagen och den såg riktigt bra ut.
Vi får se vad det blir!

Ps. Vet att jag inte har skrivit på ett tag, men det har varit fullt upp helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: