Om min blogg

örebroNu har du hittat till världens bästa blogg om Närke! Jag som skriver här heter Johan och jag är född och uppvuxen i Örebro. Enligt mig är Örebro Sveriges absolut bästa stad, och den ligger Sveriges absolut bästa landskap. Närke är ett ganska litet landskap, men vi vet ju alla att storleken inte har någon betydelse. Det är hur man är som är det viktiga, och Närke är ett väldigt spännande landskap som har mycket att erbjuda. Vi har allt från naturupplevelser till storstadsliv i ett perfekt format!

Många har en lite snedvriden bild av Närke – att det skulle vara tråkigt ungefär. Ni vet, gnällbältet och allt det där. Men så är det absolut inte, och det är precis det som jag vill visa med den här bloggen. Jag vill visa att Närke är vårt lands bästa och roligaste landskap, en liten bit av Sverige som ligger precis lagom långt söderut för att ha ett behagligt klimat utan att för den delen behöva tampas med kusternas snålblåst. Och när det gäller gnällbältet är vi Örebroare hjärtligt överens om att Eskilstunaborna har en betydligt gnälligare dialekt än vad vi har!

Så det här är alltså en blogg om Närke, eller Nerike som är den äldre stavningen. Jag har valt att kalla bloggen för Nerikekanalen eftersom det här blir som en kanal för vad som händer och sker i landskapet. Men det är också en blogg om mig, Johan, och vad som händer i mitt liv. Det kan med andra ord komma att bli lite blandade ämnen här, men så klart med mycket fokus på Närke. Vi har ju väldigt mycket att erbjuda här bara man vet var man ska leta. Och trots att landskapet är litet så kan man stanna här länge och ändå ständigt upptäcka nya saker.

Ni får gärna komma med önskemål eller tipsa mig om saker som ni tycker att jag ska skriva om, för det är ju så att man lätt kan bli lite hemmablind och kanske inte se allt som är fantastiskt med vårt landskap, så har ni något på hjärtat är det bara att höra av sig!