Hem till mor och far

Vi svenskar är konstiga på mer än ett sätt, och det gäller även oss närkingar. En av de absolut konstigaste är att det är så lite kontakt mellan generationerna. Föräldrar och vuxna barn har betydligt mindre kontakt med varandra än i många andra länder. Nu gäller det ju långt ifrån alla och själv försöker jag umgås så mycket som möjligt med mina föräldrar. Att träffas vid jul, nyår och midsommar är definitivt inte tillräckligt. Nu senast i helgen var jag ute hos mor och far för att hjälpa till lite runt huset.

Den nya garageporten

Den nya garageporten

Det var nämligen så att det köpt sig en ny garageport från Sandöporten, och kunde behöva lite hjälp med att montera den. Kanske borde vi anlitat en professionell montör, men sådana kostar ju pengar, och mina föräldrar har inte så mycket av den varan som de kanske skulle behöva. Så självklart ställer jag upp och hjälper till. Att montera en garageport är något som man helst behöver vara två om för att det ska gå snabbt och enkelt med minimal risk för olyckor. Arbetet gick faktiskt både snabbare och lättare än förväntat, så nu har föräldrarna en garageport med automatisk öppning – något som de kan förtjäna. Det är inte det roligaste att ta sig ut i kylan och försöka öppna en seg vipport.

Men det är givetvis inte bara för att hjälpa till som jag kommer på besök. Det är för att umgås, prata och fika. För att upprätthålla kontakten. Något som jag tycker att fler borde göra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: