En dröm går i uppfyllelse

För två år sedan skaffade en god vän till mig ett uterum, och sedan jag satte min fot i det första gången så har jag längtat efter ett eget. Jag kände direkt att det här var något som passade mig väldigt bra. Jag är nämligen en sådan som är ganska känslig för väder. Om det blåser eller är lite småkallt så vill jag inte sitta ute. Jag är helt enkelt för bekväm för att vira in mig i en filt som andra tycks vilja göra. Då går jag hellre in, men det är ju å andra sidan väldigt trist att sitta inne.

Ett uterum vore därför den perfekta lösningen för mig. Då kan man ju sitta ute fast inne, liksom. Man får skydd för väder och vind samtidigt som man har kontakt med trädgården. Är det fint väder man kan öppna upp, och är det mindre trevligt så kan man stänga igen lagom mycket tills det blir behagligt. Dessutom kan man ju räkna med en hel del regn under den svenska sommaren, och det är ju hur härligt som helst att kunna sitta i trädgården även när det regnar. Man förlänger också sommarsäsongen eftersom man kan sitta i uterummet och mysa även på vår och höst.

Nu ska min dröm gå i uppfyllelse, för nu har vi bestämt oss för att bygga ett uterum. Eller ja, vi ska inte bygga det, men Uterumsmästarna ska bygga det åt oss. Det kommer att bli så himla bra! Det som gäller nu är bara att vi ska bestämma oss för hur uterummet ska se ut och vilka egenskaper det ska ha. Det finns till exempel både fast och skjutbart tak och det finns olika tjocklekar beroende på vilken isoleringseffekt man vill ha.
Jag längtar verkligen tills det står på plats. Det kommer att bli hur bra som helst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: